Fusie Lovendegem-Zomergem-Waarschoot: Het gezond verstand zegeviert!

Op 19 september 2017

Waar CD&V burgemeesters in mei laatstleden een fusie aankondigden tussen Lovendegem, Waarschoot en Zomergem werd dit, onder druk van Open VLD, herleid tot een meerderheidsvoorstel “intense samenwerking”.

De N-VA diende in de gemeenteraad van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem van juni een amendement in om de fusie LoWaZoNe onmiddellijk te realiseren.

In die drie gemeenten werd dit amendement door de meerderheid weggestemd.

In de gemeenteraad van 31 augustus kwamen burgers pleiten voor een volwaardige fusie van de drie gemeenten Lovendegem, Waarschoot en Zomergem met ingang van 01/01/2019.

Dit lovenswaardig burgerinitiatief werd door de N-VA gesteund en toegejuicht. Helaas werd het initiatief niet gedragen door de meerderheidspartijen en Project L&V.

In aansluiting daarop heeft de N-VA fractie op 11-09 een ontwerpbesluit tot onmiddellijke samenwerking van de 3 gemeenten gestuurd naar de voorzitter van de gemeenteraad.

De voorzitter liet ons per kerende weten dat dit punt zou geagendeerd worden op de gemeenteraad van 28-09.

Op dinsdag 19-09 krijgt de N-VA de melding van burgemeester De Wispelaere dat de meerderheid toch besloten heeft om tot een LoWaZo fusie over te gaan. Dezelfde dag nog wordt een persbericht gepubliceerd.

Het verheugt de N-VA dat de meerderheidspartijen mede dankzij het burgerinitiatief en ons aanhoudend pleidooi voor een volwaardige en onmiddellijke fusie uiteindelijk het licht hebben gezien en het gezond verstand lieten zegevieren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is