Oppositie verlaat gemeenteraad van Lovendegem

Op 18 december 2014

Wij willen niet als excuus gebruikt worden voor mislukt sociaal overleg'

Deze avond hebben de oppositiepartijen N-VA, SP.a, Groen en Vlaams Belang beslist om de gemeenteraad van 18 december te verlaten voor de goedkeuring van de personeelsformatie.

Als oppositiepartijen hebben wij moeten ondervinden dat de meerderheid mordicus zijn wil aan de oppositie wil opdringen. Tijdens de commissie persoonsgebonden zaken werd immers duidelijk dat behalve de personeelsformatie alle andere punten aangaande personeel van de agenda van de gemeenteraad verdwenen. In die formatie ontbraken dan nog gegevens die niet in het sociaal overleg zaten.

De uitleg was dat er enkele documenten ontbraken. Als oppositie merken wij evenwel op dat de geplande wijzigingen terechte onrust veroorzaken bij het personeel en dat het eerder daar aan ligt dat punten verdaagd dienen te worden.

De documenten aangaande personeel zijn evenwel met elkaar verweven en dit in schijfjes aan de raad voorleggen betekent dat het debat over wat voor de meerderheid moet doorgaan als personeelsbeleid onmogelijk wordt gemaakt.

Daarenboven moeten we vaststellen dat de personeelsformatie enkel goed is voor enkele maanden gezien de nieuwe regeling van de Vlaamse overheid aangaande de gesco's. Ondanks de beloftes van de burgemeester vinden wij een debat pas zinnig als deze wijziging duidelijk op papier staat en de vaste kanalen van sociaal overleg heeft gepasseerd. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is