Oppositie zorgt voor openbare bespreking sociaal beleid.

Op 2 oktober 2013

beleidsbespreking sociaal beleid OCMW toch openbaar door toedoen van oppositie

Toen de oppositie de kans kreeg om vragen te stellen en opmerkingen te maken over het meerjarenplan 2014-2019 van CD&V & Open VLD besloot de meerderheid dat het publiek niet welkom was. Enkele burgers vroegen om de discussie te mogen bijwonen maar zij werden de toegang geweigerd. Jammer voor de geïnteresseerde burger die de plannen wilde kennen die bepalend zijn voor de komende 6 jaar.  Dossiers zoals de uitbreiding van de sportterreinen, de bouw van een cultureel centrum, de bestemming voor de pastorij van Vinderhoute, de renovatie en/of herlocatie van de gemeentescholen, eventuele belastingverhoging e.d. werden achter gesloten deuren besproken. De N-VA liet toen duidelijk blijken allesbehalve tevreden te zijn met deze aanpak.

 

Hetzelfde dreigde zich voor te doen in het OCMW bij de bespreking van de plannen voor het sociale beleid voor de periode 2014-2019. De gezamenlijke oppositie N-VA en SP.A-Groen vroeg bij de laatste OCMW-raad uitdrukkelijk voor een openbare zitting. De meerderheid vroeg daarop een schorsing van de vergadering om na 10 minuten uiteindelijk toch te beslissen om deze keer wel publiek toe te laten.

Of hoe de oppositie in staat is om de huidige meerderheid CD&V en Open VLD te herinneren aan één van haar beloftes : “Snel, correct en duidelijk met de bevolking communiceren”.

 

De bespreking van het sociaal beleid OCMW vindt plaats op woensdag 23 oktober om 20u00 in het sociaal huis. Iedereen welkom dus!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is