Stand van zaken inzake verkeer in infrastructuur in Lovendegem-Vinderhoute

Op 10 oktober 2014

De stand van zaken rond de opmaak van het verkeersleefbaarheidsplan Trekweg-Vinderhoutse Dam-Neerstraat: Schepen Laroy wist te vertellen dat dit amper vordert, aangezien er verschillende instanties bij betrokken zijn en het zeer moeilijk is om alle diensten op dezelfde lijn te krijgen. Hij wist ook duidelijk te maken dat wat er van dit plan zal gerealiseerd worden, zal bepaald worden door wat zal gesubsidieerd worden. Zover waren we ook al, heer Laroy. Het is dus wachten op enige vooruitgang.

De stand van zaken inzake de invoering van DIFTAR op het recyclagepark. Wanneer alles inzake DIFTAR operationeel is - wat vermoedelijk rond het voorjaar zal draaien - , zal er géén proefperiode worden gehanteerd. Er is een onmiddellijke overstap voorzien! Er zal 1 ambtenaar ingeschakeld worden om mensen bij deze overstap te begeleiden, althans voor de beginperiode. De tarieven liggen nog niet vast, maar van het IVM heeft de gemeente reeds richtlijnen hieromtrent ontvangen zodat er toch vrij uniforme tarieven in de omgeving zijn. Het retributiereglement zal nog dit jaar op de agenda van de gemeenteraad komen. De N-VA-fractie is alvast benieuwd! Gerrit Van Brabant deelde op de gemeenteraad mee dat de betaling zal gelinkt worden aan de elektronische identiteitskaart. Het betalend gedeelte van het containerpark zou hoogstwaarschijnlijk volgende tarieven kennen: €0.03 per kg voor steenpuin, groenafval, houtafval en €0.10 per kg grofhuisvuil.

 

De stand van zaken wat betreft de geplande openbare werken:

Heraanleg riolering en wegenis Bloemekeswijk: fase 1 waarin de de nutsmaatschappijen werken zullen uitvoeren gaat van start half 2015, de werken in se zouden gepland zijn na het bouwverlof van 2015

Heraanleg Voordestraat: de plannen voor de aanbesteding zijn alvast klaar, de uitvoering van de werken zou starten in het voorjaar van 2015

Heraanleg Brugstraat-Pastoor Moernautstraat: dit loopt helaas voorlopig vertraging op aangezien er geen eenduidig standpunt is voor de stand van zaken wat betreft de riolering. Wij zullen dit dus zeker opvolgen op de volgende commissie!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is