UIT HET OOG, UIT HET HART

Op 14 april 2015

PERSONEELSFEEST – UIT HET OOG, UIT HET HART

 

Op vrijdag 20 maart vond het personeelsfeest van de gemeente plaats in de polyvalente zaal. Opvallend was dat men voor het eerst niet langer de gepensioneerde personeelsleden had uitgenodigd en dat de gemeente dit ook niet had gecommuniceerd naar de personen in kwestie.

N-VA Lovendegem - Vinderhoute stelde naar aanleiding hiervan een vraag aan de gemeente. Wat is de motivatie hiervan? Waarom wordt na al die jaren met deze traditie gebroken?

De gemeente antwoordde koelbloedig:

“Wij vonden het niet opportuun om de gepensioneerden nog uit te nodigen. Het feest is er in de eerste plaats voor het personeel (en haar werkgever).”

Men wenste hier niet verder op in te gaan. N-VA vindt dit een uitermate betreurenswaardige zaak! Het personeelsfeest was immers de enige gelegenheid waarop gepensioneerden uitgenodigd werden. Het betreft een sociaal gebeuren dat voor hen de mogelijkheid bood om nog eens in contact te treden met oud-collega’s. Waarom is dit in 2015 plots niet langer opportuun, terwijl het dit vanaf 1996 wel was?

Het is meer dan duidelijk dat de gemeente deze mensen opeens niet langer wenst te betrekken bij de organisatie. Ook de kaart van de besparingen kan de gemeente niet trekken als argumentatie, want men kan de gepensioneerden net zoals de gemeenteraadsleden de betalende formule aanrekenen. Voor N-VA Lovendegem-Vinderhoute moet dit zeker niet gratis aangeboden worden, maar deze mensen, die jaren voor de gemeente gewerkt hebben en zich ingezet hebben, verdienen naar onze mening in ieder geval de kans om hiervan deel uit te maken.

Daarnaast moet ook vermeld worden dat de meerderheid initieel van plan was om de hospitalisatieverzekeringen van hun gepensioneerden te schrappen in de nieuwe rechtspositieregeling. De gehele oppositie spande zich echter achter de kar van het (oud- ) personeel en kon er op die manier voor zorgen dat de gepensioneerden deze hospitalisatieverzekering alsnog konden behouden.

“Uit het oog, uit het hart”, zo luidt de spreuk. De gemeente Lovendegem geeft de indruk deze leuze inzake zijn personeelsbeleid te hanteren. N-VA kan zich hier niet achter scharen!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is