VERSNIPPERDE NIEUWJAARSRECEPTIE(S)

Op 27 november 2014

Lovendegem versus Vinderhoute

 

Op de gemeenteraad van november wist schepen Laroy te vertellen dat er dit jaar wel degelijk een nieuwjaarsreceptie zal plaatsvinden op 4 januari. Er zou vanaf heden een roterend systeem worden gehanteerd. Het ene jaar zou de receptie plaatsvinden in het Dorp, het jaar nadien in de Bloemetjeswijk.

Voor Vinderhoute werd geopteerd om de receptie door het Feest- en Sportcomité te laten organiseren. Deze vereniging - waar het bestuur trouwens enkel bestaat uit politiek gelijkgezinden en andersgezinden niet toegelaten worden - zal dan ook financieel gesteund worden door de gemeente. Het is duidelijk dat het begrip ‘favoritisme’ de meerderheid niet onbekend is.

Opvallend was de reactie van zowel personen uit de meerderheid als de oppositie op deze mededeling. Dit lijkt ons dan ook heel terecht want als elke vereniging dezelfde redenering volgt als het Feest- en Sportcomité Vinderhoute, zal er in de toekomst niet 1 grote receptie plaatsvinden– nota bene een bewezen succesformule -, maar misschien wel zoveel recepties als er verenigingen en buurtcomités zijn!

Het was nochtans niet nodig om van het oorspronkelijke concept af te stappen, indien men een aantal kostenbesparende maatregelen had toegepast, zoals N-VA destijds heeft voorgesteld.

 

Een nieuwjaarsreceptie heeft als doel om mensen te verenigingen, samen te brengen om elkaar een voorspoedig jaar te kunnen wensen. Met een dergelijke regeling bewerkstelligt het college versnippering onder de bewoners. Volgens onze fractie zou een gecentraliseerde receptie op het dorp zoals het voordien was, tevens een meerwaarde zijn voor onze plaatselijke ondernemers.

 

Het college heeft zich duidelijk in nesten gewerkt en moet deze fout bekopen!

 

N-VA Lovendegem-Vinderhoute

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is