VINDERHOUTE – VERKOCHT

Op 4 december 2014

Een jammerlijk historisch moment vond plaats. Een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Vinderhoute. We zullen het als N-VA fractie niet gauw vergeten. Op 2 december 2014 rond 17u40 werd de pastorij Vinderhoute voor €500 000 verkocht. Even stond mijn hart als Vinderhoutenaar stil…

Sinds november 1865 – ik herhaal 1865 – was het gemeentebestuur Lovendegem – en ditmaal zeggen we bewust enkel Lovendegem – eigenaar van het pand. Na 149 jaren komt hieraan een einde.

Het is ontegensprekelijk zo dat men de pastorij in een dergelijke staat niet langer kon behouden, maar het is evenzeer zo dat de priesters die hierin gewoond hebben, meerdere malen gevraagd hebben om het te onderhouden en de gemeente heeft wat dit betreft geen inspanningen geleverd. Het is jammer dat de meerderheidspartij die de voorbije decennia aan de macht was, dit zo heeft laten verwaarlozen.

Vinderhoute is een monument kwijt! Hopelijk zal de nieuwe eigenaar wél respect tonen voor een pand dat verbonden is met de geschiedenis van Vinderhoute. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is