Alle hens aan dek

Op 22 mei 2019
verkiezingsdag

Met slechts enkele dagen meer voor de boeg, licht ik nog één keer de koers toe die we willen varen. N-VA kiest resoluut voor hoogstaand onderwijs, een strenge maar rechtvaardige migratiepolitiek en minder belastingen. Daarmee is mijn partij de reddingsloep om een rood-groene belastingstsunami te slim af te wezen en de enige garantie op een gezond centrumrechts beleid. In het belang van onze economie, van de jeugd en van de toekomst, vraag ik u zondag onze zeilen van wind te voorzien.

De recente verklaringen van CDH-voorzitter Maxime Prévot laten namelijk weinig aan het toeval over: een coalitie met N-VA is voor de Franstalige christendemocraten tegen elke prijs uitgesloten. Daarmee is de kous af en wordt het scenario dat Bart De Wever reeds enige tijd voorziet zo goed als bevestigd. Alles wijst er op dat Franstalig België zich opmaakt voor een linkse regering gesteund door de christendemocraten. Met de openlijke sollicitatie van Hilde Crevits om kapitein van het Martelaersplein te worden, lijkt het er steeds meer op dat men ook in Vlaanderen de plannen koestert om een linkse belastingskoers te varen.

Dit alles zou betekenen dat het harde en uiterst noodzakelijke herstelwerk dat onze partij de afgelopen legislatuur geleverd heeft, teruggeschroefd zou worden. Vrij vertaald wil dat zeggen: opnieuw een opengrenzenbeleid, opnieuw torenhoge belastingen en opnieuw diepe putten delven. Een ramp voor onze samenleving, een ramp voor onze economie, een ramp voor de toekomst van Vlaanderen.

Het is daarom alle hens aan dek in deze eindsprint richting stembusgang. U staat voor de keuze: ofwel herstellen we verder, zorgen we ervoor dat de rekeningen kloppen en dat de toekomst veilig en verzekerd is. Ofwel krijgen we te maken met een beleid dat de middenklasse de dieperik injaagt, de economie doet verdrinken en de migratiesluizen openzet. Daarom, kort maar krachtig: kies zondag verstandig en verantwoord. Kies zondag voor vooruitgang en voor Vlaanderen.

Maikel Parmentier
Fractieleider N-VA Lievegem
Meer info: www.maikelparmentier.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is