Twee maten, twee gewichten

Op 3 mei 2019, over deze onderwerpen: Financiën
zd

Met nog een kleine maand voor de boeg kan men stilaan stellen dat we ons aan de vooravond van de parlementsverkiezingen bevinden. Voor menig oppositiepartij betekent dat naast het trots presenteren van allerhande belastingverhogingen vooral het wanhopig aanvallen van N-VA. Onze partij is kennelijk enkel vriendelijk voor zogenaamde ‘superrijken’ en boven alles, bijzonder asociaal. Wanneer we echter het stemgedrag aangaande de partijfinanciering onder de loep houden, blijkt er bij velen op geen miljoentje gekeken te worden. Het kan anders.

Toen de Kamer aan het eind van de vorige legislatuur namelijk stemde over een verhoging van de zogenaamde partijdotaties, twijfelde de meerderheid van het halfrond geen seconde om volmondig voor te stemmen. Wanneer het om duiten in het eigen zakje gaat, worden nobele principes kennelijk aan de kant geschoven. Mijn partij denkt daar echter anders over. Om die reden stemde N-VA destijds, overigens als enige, unaniem tegen een verhoging van de partijfinanciering en pleiten we tot op de dag van vandaag voor een drastische herziening van de middelen voor politieke partijen.

Laat het duidelijk zijn, ik ben geen fan van modder gooien en anderen met het vingertje wijzen, maar ik acht het wel noodzakelijk nu en dan de puntjes op de ‘i’ te zetten. Men schuwt geen enkel verwijt aan ons adres en predikt trots een sociaal verhaal, maar wanneer het de eigen rekening betreft, graait men gretig en zonder enige schaamte mee. Wie boter op het hoofd heeft, gaat beter niet in de zon staan, hoorde ik ooit in de Kamer waaien. 

De standpunten zijn daarmee zonneklaar. Voor wie gelooft dat het echt anders kan en vindt dat de politiek het gerust met wat minder zou mogen doen, is er op 26 mei maar één juiste keuze. Een stem voor N-VA is een stem voor zuinige en transparante politiek, ook als het de eigen middelen betreft.

Maikel Parmentier
Fractieleider N-VA Lievegem
Meer info: www.maikelparmentier.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is