Wat met de LievegemApp? En wat met de Lievegembon?

Op 27 februari 2019, over deze onderwerpen: Financiën, Gezin en jeugd

Op de gemeenteraad van woensdag 27 februari hebben onze raadsleden Steven Van Gansbeke en Maikel Parmentier vragen gesteld aan schepen Guy De Neve (Open vld) betreffende de zogenaamde 'Lievegembon' en 'Lievegemapp'. Beide zaken waren namelijk in heel wat programma's terug te vinden vlak voor de verkiezingen.

Steven Van Gansbeke vroeg zich vooral af hoe lang de bon geldig blijft als deze uitgereikt wordt aan mensen ter compensatie van een straatnaamwijziging. Dit zou in de meeste gevallen een jaar zijn aangezien deze bonnen nog in hun oude vorm verspreid worden (d.w.z. op naam van de oude deelgemeente). De waarde van de compensatie hangt af van particulier (25 euro) tot onderneming (200 euro). Men kan de compensatie gebruiken bij de deelnemende handelaars. Deze kunnen de bonnen op hun beurt dan ook weer omruilen voor liquide middelen.

De vragen van raadslid Maikel Parmentier spitsten zich dan weer vooral toe op de omvorming van de drie eerdere lokale vormen (Lovendegem, Waarschoot en Zomergem) naar een uniforme 'Lievegembon'. Dit zou snel gebeuren. Hetzelfde geldt voor de 'LievegemApp', de opvolger van de succesvolle 'WaarschootApp'. Via deze app kunnen handelaars gepromoot worden en misschien kunnen we zelf nog een stap verder gaan in de toekomst. Verder is er ook geld vrijgemaakt door de provincie voor een marktonderzoek bij de handelaars om te vragen naar hun wensen en noden. De meerderheid garandeerde ons ook dat de app gebruiksvriendelijk zou zijn voor senioren en andere groepen.

Alle ondernemers zullen de kans krijgen deel te nemen aan deze bevorderende acties.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is