Zoals steeds komt de aap uit de mouw!

Op 20 mei 2017

Lovendegem, Zomergem en Waarschoot fusioneren?!
In 2015 kwam minister Homans naar buiten met het idee om vrijwillige fusies van gemeenten te stimuleren. Sinds dan heeft N-VA Lovendegem-Vinderhoute op heel wat gemeenteraden gevraagd aan het college wat de stand van zaken hieromtrent is. Wij waren er absolute voorstanders van om zo snel mogelijk met de omringende gemeenten samen te zitten en mogelijke fusies te bespreken.
Ontkenning
CD&V en Open Vld ontkenden steeds elke mogelijke actie hieromtrent en zeiden dat er nog geen contacten waren met de burgemeesters van omringende gemeenten en dit tot op één van de laatste gemeenteraden in 2017! Onze ongerustheid was overbodig en dit zou zichzelf wel oplossen...
Hocus pocus!
Vandaag om 11u14 krijgen de gemeenteraadsleden een e-mail van de secretaris waarin wordt aangekondigd dat er straks een persconferentie op de planning staat waarbij zal worden meegedeeld dat Lovendegem, Waarschoot en Zomergem willen fusioneren. Daarin zit ook al een uitgewerkte nota bij rond "het Toekomstproject De Lieve"...
Wij zijn als N-VA-afdeling heel opgetogen met dit nieuws! Laten we daarover heel duidelijk zijn! Toch moeten we telkens vaststellen dat wij voorgelogen worden. Wat is er zo erg aan om, wanneer wij deze vraag stellen in de gemeenteraad, een correct antwoord in de zin van "Wij zijn daar mee bezig." te geven? Waarom kan er geen eerlijke communicatie worden gevoerd?
N-VA zette met succes door!
Nogmaals, om alle mogelijke ambiguïteit uit de weg te ruimen. Wij zijn in de wolken met dit nieuws en het feit dat wij als fractie rond dit thema zo kort op de bal hebben gespeeld, zal er zeker voor gezorgd hebben dat dit vandaag wordt aangekondigd! Wij zijn heel blij dat wij dit als fractie hebben kunnen verwezenlijken!
Annelies Penning
Fractieleider N-VA Lovendegem-Vinderhoute

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is