Commissie verkeer en infrastructuur 22/1/2016

Op 26 januari 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Het eerste punt op de agenda was de verkenningsnota en de planning rond het mobiliteitsplan. Studiebureau Vectris lichtte de procedure en de verschillende thema's van het mobiliteitsplan bondig toe. Het fietsbeleid mag ambitieuzer en een visie op aantakkingen met de N9 en een visie op de gewestweg zelf dringt zich op.

Op maandag 21 maart vindt een inspraakvergadering rond de verkenningsnota en de planning van het mobiliteitsplan plaats voor alle inwoners. Dit zal plaatsvinden onder de vorm van een workshop. Pin deze datum reeds vast in uw agenda!

Vervolgens werd kort de invoering van DIFTAR op het recyclagepark geëvalueerd. De conclusie was dat in 2 maanden 3640 bezoekers in de betalende zone werden geregistreerd. Men spreekt van een daling van ca. 30% tot 40%. Men moet er echter rekening mee houden dat het nu een vrij rustige winterperiode betreft. N-VA merkte op dat opstopping zich wel eens zou kunnen voordoen in drukkere periodes. We volgen op hoe het er in de lente aan toe zal gaan.

De werken in de Bloemetjeswijk gingen op 5 januari van start, meldde de bevoegde schepen. Ook de werken in de Pastoor Moernautstraat en de Brugstraat staan op het programma. Het streefdoel is deze uit te voeren in 2017. Laat ons duimen!

De burgemeester kon meegeven dat er  vanaf heden door middel van een beurtrol binnen de politie van de LOWAZONE controle zal zijn aan de scholen in Lovendegem en Vinderhoute. Binnen 6 weken zal hiervan een evaluatie plaatsvinden.

Annelies Penning stelde een vraag inzake de vertraging van de renovatiewerken aan de school in Vinderhoute. Er werd immers door één van de nabije bewoners een klacht in gediend bij de raad voor vergunningsbetwistingen. Laat ons hopen dat hierdoor het dossier niet op de lange baan wordt geschoven. Dit zou een heel spijtige zaak zijn voor Vinderhoute!

 

Annelies Penning, fractieleider N-VA Lovendegem-Vinderhoute

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is