N-VA luidt alarmbel na slecht fietsrapport Lievegem

Op 27 mei 2020, over deze onderwerpen: Gezin en jeugd, Mobiliteit en openbare werken
Fietsersrapport

Terwijl studenten zich dezer dagen voorbereiden op de examenperiode, ontving de fietsinfrastructuur van Lievegem, net als die van alle andere Vlaamse gemeenten, vandaag reeds haar rapport. De examenjury die onze fietspaden uitgebreid quoteerde op onder meer beleving, veiligheid en communicatie was daarbij hoegenaamd niet mild voor het fietspadennetwerk van onze gemeente, zo blijkt uit de magere totaalscore van 60,5 op honderd. “Met de hakken over de sloot”, noemt N-VA-fractieleider Maikel Parmentier het, die meteen het gemeentebestuur oproept een tandje bij te steken.

“Vooral wat infrastructuur betreft, is er werk aan de winkel”, klinkt het. Uit het rapport, uitgereikt door de Fietsersbond en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, blijkt namelijk dat vooral daar heel wat ruimte is voor verbetering. Zo zou de meerderheid van de ondervraagde fietsers niet weten waar ze terecht kan met vragen of klachten rond fietsinfrastructuur en antwoordt amper 54 procent positief op de vraag of de gemeente gevaarlijke fietssituaties ernstig neemt. “Maar er is meer,” vult Parmentier aan, “ook op de veiligheid van kinderen die per fiets naar school gaan, scoren we eerder slecht. En daar kunnen we onmogelijk genoegen mee nemen.”

“Tot slot zijn we ook wat communicatie rond fietspaden betreft zeker niet de beste van de klas”, rondt Maikel de evaluatie af. “De bevraagde fietsers vinden dat onze gemeente fietsen onvoldoende actief aanmoedigt en dat fietsroutes beter kunnen worden aangeduid. Voor een prachtige gemeente met vele troeven als Lievegem is dat op zijn zachtst uitgedrukt jammer. N-VA Lievegem roept het gemeentebestuur dan ook op om in tweede zit het onderste uit de kan te halen en Lievegem definitief op de kaart te zetten als fietsgemeente.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is