N-VA pleit voor herschilderen parkeervakken Bredestraat Kouter

Op 11 juni 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken
parkeer

De parkeervakken aan het begin van de Bredestraat Kouter te Lovendegem zijn initieel te smal gemaakt. Automobilisten willen hun wagen in het parkeervak zetten en daardoor staan er nogal wat auto's voor een deel op het fietspad. Dit is een heel onveilige situatie.


Tijdens de gemeenteraad van 27 april 2017 heeft onze fractie de toenmalige schepen van Lovendegem gewezen op het feit dat dit een onveilige situatie was, temeer omdat er veel kinderen via dit fietspad van en naar school fietsen. Er is toen geantwoord dat dit zou bekeken worden maar het schepencollege beschouwde dit niet als prioritair. Ook al omdat de politiezone (LoWaZoNe) er geen graten in zag dat er wagens op het fietspad geparkeerd stonden.


Op de gemeenteraad van 31 augustus 2018 werd dezelfde vraag gesteld, toenmalig schepen Laroy antwoordde toen dat de opdracht voor het verwijderen van de witte strepen gegeven was, maar blijkbaar klopt dat niet.


De gevaarlijke situatie blijft ondertussen bestaan, nochtans heeft de gemeente belooft dat de kinderen op een veilige manier van en naar school moeten kunnen fietsen. Dit staat bijvoorbeeld in het klimaatplan van de meerderheid te lezen. Ook op de laatste gemeenteraad van eind mei 2019  werden onze opmerkingen tenietgedaan.


Terwijl leerkrachten en ouders alle moeite doen om onze kinderen een goede verkeersopvoeding te geven, laat de gemeente toe dat hier auto's voor een deel op het fietspad staan. De wegcode is hier nochtans zeer duidelijk over. Onze fractie pleit voor verkeersveiligheid op alle mogelijke vlakken!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is